Amic Llop és un projecte que aplega a diverses entitats conservacionistes, ecologistes i animalistes, coordinades per Taiga Conservació www.taigaconservacio.org, la Fundació Fauna www.fundaciofauna.org  i Kaden que treballen activament per la conservació del llop arreu del món.

 

Amic Llop focalitza els seus esforços, principalment, en la protecció d’aquesta espècie en el nostre territori peninsular.

 

El propòsit d’aquest projecte és assolir la protecció legal del llop i ajudar a la nostra societat a conèixer i comprendre millor la seva veritable naturalesa i el seu comportament. El llop és una espècie ben coneguda a nivell científic, però encara ara, mal coneguda a nivell popular.

 

 

 

Context

Possiblement al llarg de la història de la humanitat  el llop ha estat l’espècie més perseguida arreu del món. Present en el passat en tot l’hemisferi nord per damunt del paral·lel 20, aquesta intensa, cruel i sostinguda persecució per part de l’home, el va portar pràcticament a l’extermini a Europa Occidental, als Estats Units i al Sud-Est Asiàtic.

 

 

 

 

El llop, el mamífer amb major distribució natural al món en el passat , avui exterminat de bona part del planeta  

 

 

 

El llop té dret a la vida, com el té qualsevol ésser viu, i l’home no té, en absolut, la potestat de vulnerar aquest dret fonamental.

 

A més d’aquest dret inherent a la vida, la important funció ecològica del llop és, avui dia, inqüestionable. La manca de llop en el territori produeix grans desequilibris en els nostres ecosistemes. En absència de llop, el creixement desbordat d’algunes espècies-presa del llop, com ara senglars, cabirols o conills, comporta la destrucció sistèmica de la cobertura vegetal i dels conreus, així com la transmissió de malalties als ramats domèstics per part d’animals salvatges malalts  –senglars, cérvols, llebres… que no han estat eliminats de forma natural pel llop, el gran regulador i sanejador d’aquestes espècies-presa.

El llop, com a depredador apical, és dalt de la cadena tròfica, i és l’únic amb aquesta capacitat de mantenir l’equilibri en els ecosistemes. El llop ha de poder tornar a viure i exercir la seva funció  en el nostre territori.

 

És el seu dret i és la nostra obligació.

 

 

 

EL LLOP NO CONEIX DE FRONTERES

 

 

 

 

 

Eixos d’Acció

 

El projecte Amic Llop treballa en 3 eixos principals:

 

1.Educatiu, dirigit a nens i joves

Per mitjà d’un acord de col·laboració amb la casa de colònies Can Ribas de Bigues i Riells, s’ha engegat una campanya educativa sobre el llop amb un format lúdic-aventurer que s’ofereix des de Can Ribas a les escoles de tot el territori català.

Aquesta activitat posa l’accent en la veritable naturalesa del llop, la seva funcionalitat ecològica, la seva compatibilitat amb una ramaderia extensiva que adopta bàsiques mesures preventives, i la seva situació i estat de conservació en el nostre país. A més del vessant educatiu, aquesta activitat destina fons a projectes per a la conservació del llop en el nostre territori.

 

2. Divulgatiu, dirigit a adults

Xerrades d’uns 45 minuts per explicar el projecte Amic Llop, desvetllar els interessos reals que s’amaguen darrera la caça i batudes legals a les CCAA amb presència significativa de llop, donar a conèixer la crítica situació d’aquesta espècie a Catalunya i Espanya, exposar els arguments que avalen la compatibilitat del llop amb la ramaderia extensiva, i la seva inclusió en el catàleg d’espècies amenaçades que requereixen una plena protecció legal.

 

3. Legislatiu

A través del Projecte Llop, es treballa per presentar una proposició de llei per a demanar a la Generalitat un canvi de marc jurídic que garanteixi l’estricta protecció legal del llop (Canis Lupus) a Catalunya i s’inclogui a l’actual llistat d’espècies protegides de la fauna salvatge autòctona. També ve acompanyada d’una recollida de signatures a través de la plataforma change.org. on, a títol individual, o bé en nom d’alguna entitat, es pot donar suport a aquesta iniciativa http://goo.gl/zsjuax

 

El projecte Amic Llop compte a més  amb les activitats del Club dels  Llobatons.

 

 

 

 

 

 

Lluiteu pel món que voleu.

Exigiu a les generacions precedents respecte per les vostres vides,

 i respecte per totes les vides que us han d’acompanyar demà.

La Terra sempre és un préstec. Custodieu-la amb fermesa Llobatons. 

 

 

 

 

El Club dels Llobatons és un espai  d’activisme ambiental lúdic-educatiu, itinerant, obert a nens, joves  i adults que vulgui participar en diferents activitats per  conéixer les espècies, els ecosistemes  i  defensar la Natura.

 

 

 

 

 

 

 

 

Totes les activitats organitzades pel Club dels Llobatons en diferents indrets del nostre territori, son gratuites i diverses. Amb un ampli ventall, aquestes activitats varien, des de trobades per restaurar hàbitats malmesos, fins a manualitats, coreografies, jocs, gimcanes, tallers, concursos i altres activitats participatives.

 

Per mitjà de tallers i jocs al carrer, el Club dels  Llobatons  apropa el coneixement real del llop als nens de diferents poblacions del nostre territori.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A més el Club convoca periòdicament a la societat -nens, joves  i adults- a dur a terme diferents Reptes, és a dir, accions de major impacte social per reivindicar canvis normatius a  l’Administració en relació a campanyes actives de Taiga Conservació i la Fundació Fauna.

 

 

  

            PROPER REPTE Aixecar un Mosaic gegant en defensa del Llop Ibèric!

            Demanem que s’aturi la caça del Llop Ibèric en el territori espanyol,  i  que es  proteixi legalment aquesta espècie, com

            ho està  a tota Europa occidental.

 

 

En aquest Repte, 300 persones -nens, joves i adults- participaran pintant el dibuix d’un llop i realitzant, tot seguit, el Mosaic humà gegant per demanar la protecció legal del Llop Ibèric en el nostre país.

 

En aquest acte es llegirà també el Manifest reivindicatiu demanant la plena protecció legal del Llop.

 

Dia i lloc: A confirmar

 

 

 

 

 

Mosaic gegant del Llop

5,94m x 6,30m

 

20 files x 15 columnes de cartells -seccions del Mosaic-

seran pintats i aixecats de forma sincronitzada

per a representar el Mosaic del Llop.

 

 

 

 

 

Totes les activitats  d’activisme lúdic-educatiu del Club dels Llobatons es realitzen  conjuntament  amb Parades informatives  que inclouen la recollida de signatures del Projecte Llop per demanar a la Generalitat un canvi legislatiu que garanteixi l’estricta protecció legal del llop (Canis Lupus) a Catalunya.

 

http://goo.gl/zsjuax

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’agenda d’activitas del Projecte Amic Llop es difon a través de les xarxes socials Facebook Judith Estrada i Facebook Fundació Fauna.

 

 

 

 

 

La història del llop comença a canviarLlegiu el conte de La Caputxeta Verda i ells LLops

 

 

La Caputxeta Verda planta cara a La Caputxeta Vermella!

 

 

 

 

 

 

 

Llegiu el conte de La Caputxeta Verda i els Llops