Taiga Conservació és una entitat associada al moviment MIESESMoviment Internacional per l’Excel·lència, la Salut Empresarial i la Sostenibilitat– entitat de referència, generadora de coneixement, i compromesa amb el desenvolupament de competències per construir cultures empresarials saludables, fonamentades en els valors, socialment responsables i sostenibles.

 

Les activitats que Taiga i MIESES duen a terme per facilitar el procés de canvi en el món empresarial abasten l’assessorament, la recerca, la formació i la difusió del coneixement, i es realitzen en un marc de cooperació, d’ajuda mútua i d’economia col·laborativa.

 

Integrada en l’equip de coordinació de l’àrea Planet de MIESES, Taiga desenvolupa diverses activitats a través de diferents eixos d’acció dins l’àmbit de Connexió Empresa-Natura.

 

L’objectiu de Taiga és apropar el coneixement  i els beneficis que la Natura té en el món empresarial, i promoure des de l’empresa, la conservació del capital natural i dels seus serveis ecosistèmics (contribucions directes e indirectes dels ecosistemes, incloent la seva biodiversistat, a la nostra societat).

 

Eixos d’acció:

 

1. Hàbitat Laboral: La Natura a l’Empresa
2. Eines de Reconnexió: L’Empresa a la Natura
3. Restauració & ConservacióL’Empresa amb la Natura

 

 

Els éssers humans tenim una innata connexió amb la Natura (biofilia). Milers d’anys d’evolució de la nostra espècie en el medi natural han quedat gravats per sempre en els nostres gens.

La Natura és el nostre medi natural innat, el medi en el que ens sentim bé, segurs, relaxats i vitals. El que intuïtivament percebíem abans, ara ha quedat científicament demostrat: estar connectats amb la Natura, té importants beneficis en els sistemes fisiològics, cognitius i psicològics de la persona.

 

 

 

 

Hàbitat Laboral: La Natura a l’Empresa

 

Taiga naturalitza els espais de treball de les Empreses

 

El disseny biofílic ha irromput amb forca en el món empresarial. Àmpliament utilitzat als Estats Units i Europa pels seus importants beneficis en la salut i el benestar de les persones, i en la productivitat de les organitzacions, el disseny biofílic es fonamenta en la connexió biològica innata que té l’ésser humà amb la Natura.

 

Nombrosos estudis han constatat que naturalitzar l’espai de treball, incorporant elements naturals (vegetació, llum natural, aigua, fusta, olis essencials…) i materials i formes que evoquin la natura (imatges, patrons, textures…) redueix l’ansietat i l’estrès, augmenta la concentració i la creativitat, i millora notablement l’estat d’ànim de les persones.

 

Augmentar la qualitat de l’espai, apropant la Natura al lloc de treball és pensar i invertir en les persones, ànima, motor i futur de tota organització. Sens dubte, una inversió intel·ligent.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eines de Reconnexió: L’Empresa a la Natura

 

Taiga apropa les Empreses a la Natura

 

Taiga incentiva i facilita la realització d’activitats a la Natura, com ara els Banys de Bosc, una eina integradora i innovadora per a les Empreses .

 

Fer un Bany de Bosc és fer una immersió conscient i guiada per un bosc vell, desconnectant de les tecnologies i les preocupacions, i reconnectant amb la natura.

 

Els nombrosos estudis científics realitzats a Japó, líder mundial en Medicina Forestal, han demostrat que les característiques físiques i bioquímiques dels boscos vells (alts nivells de fitoncides, ions negatius, substancies volàtils de la microbiota…) redueixen els nivells d’estrès i ansietat laborals, milloren les funcions cognitives i mitiguen els riscos de desenvolupar patologies cardiovasculars i immunitàries.

 

Més encara, fets en grup, els Banys de Bosc refermen els vincles entre persones, uneixen i cohesionen el grup, aspectes claus de tota dinàmica empresarial d’alt nivell qualitatiu.

 

 

Veieu l’entrevista publicada a La Contra de la Vanguardia el maig 2018

al Dr. Quing Li, director de la Societat Japonesa de Medicina Forestal,

i màxim expert mundial en aquest àmbit.

 

Entrevista Dr. Quing Li

 

 

 

 

 

 

 

 

Restauració & Conservació: L’Empresa amb la Natura

 

Taiga implica a les Empreses en la Restauració & Conservació de la Natura

 

Taiga promou la implicació de la comunitat empresarial en projectes de restauració i conservació del Patrimoni Natural i la Biodiversitat, desenvolupant campanyes conjuntament o facilitant la participació de l’empresa en projectes impulsats per altres entitats que treballen per a la conservació dels ecosistemes del nostre entorn, i globals del planeta.

 

Taiga difon a través de diferents vies (jornades temàtiques, ponències, articles, xarxes…) les iniciatives dutes a terme per empreses compromeses amb la conservació i la sostenibilitat.

 

 

 

 

 

 

Campanya de neteja de la famosa glacera Mer de Glace del Mont-Blanc (Alps francesos) duta a terme l’octubre del 2016 per treballadors i directius de l’empresa d’equipament tècnic de muntanya Lafuma, en el marc de la seva àrea de Responsabilitat Social Corporativa (RSC).

 

Lafuma forma part del Millet Mountain Group, grup empresarial punter fortament compromès amb el desenvolupament social i sostenible. Tot un exemple.

 

 

 

MMG Veieu com treballen

 

 

 

 

Les empreses connectades amb la Natura

 i compromeses  amb iniciatives socials i ambientals,

 constitueixen un nou estil d’empreses que avui, ja marca tendència.