Taiga Conservació és una entitat associada al moviment Mieses Global Moviment Internacional per l’Excel·lència, la Salut Empresarial i la Sostenibilitat– entitat de referència, generadora de coneixement, i compromesa amb el desenvolupament de competències per construir cultures empresarials saludables, fonamentades en els valors, socialment responsables i sostenibles.

 

Taiga, integrada en l’equip de coordinació de l’àrea Planet de Mieses, centre els seus esforços en reconnectar a les Empreses amb la Natura.

 

L’objectiu de Taiga és apropar al món empresarial els beneficis que la Natura té en les persones, i promoure des de l’empresa, la conservació dels ecosistemes i dels seus serveis ecosistèmics (contribucions dels ecosistemes, incloent la seva biodiversistat, a la nostra societat).

 

Les activitats que Taiga du a terme per facilitar el procés de reconnexió del món empresarial amb la Natura abasten l’assessoria, la recerca, la formació i la implementació del Disseny Biofílic per naturalitzar els espais de treball en les organitzacions.

 

 

 

Reconnexió Empresa-Natura – Àmbits d’actuació de Taiga: Biofilia i Conservació

 

 

 

 

 

 

 

 

Eixos d’acció

 

 

 

 

 

 

 

 

I. Biofilia

 

Els éssers humans tenim una innata connexió amb la Natura (Biofilia, E.O. Wilson, Universitat de Harvard). Milers d’anys d’evolució de la nostra espècie en el medi natural han quedat gravats per sempre en els nostres gens.

 

La Natura és el nostre medi natural innat. En contacte amb la Natura ens sentim bé, segurs, relaxats i vitals.

El que intuïtivament percebíem abans, ara ha quedat científicament demostrat: estar en contacte amb la Natura, té importants beneficis en els sistemes fisiològics, cognitius i psicològics de la persona.

 

Les investigacions han demostrat que la Natura és el  medi en el que el nostre metabolisme funciona amb major eficiència: la Natura millora la nostra salud, el nostre estat anímic i estimula les nostres neurones.

 

 

 

Hàbitat Laboral: La Natura a l’Empresa

 

Acreditada en Desenvolupament Arquitectònic Regeneratiu LFA,  Taiga implementa el Disseny Biofílic per naturalitzar els espais de treball de les Empreses.

 

 

 

 

El Disseny Biofílic, una eina essencial de l’Arquitectura Regenerativa, ha irromput amb forca en el món empresarial. Àmpliament utilitzat als Estats Units i Europa pels seus importants beneficis en la salut i benestar de les persones, i en la productivitat de les organitzacions, el Disseny Biofílic es fonamenta en la connexió biològica innata que l’ésser humà té amb la Natura.

 

 

 

 

Nombrosos estudis han constatat que naturalitzar l’espai de treball, incorporant elements naturals, formes orgàniques i creant experiències (interaccions) que reforcin la nostra connecció amb la natura, redueix l’ansietat i l’estrès, augmenta la concentració i la creativitat, i millora notablement la salut, l’estat d’ànim i el rendiment de les persones.

 

Augmentar la qualitat de l’espai, apropant la Natura al lloc de treball és invertir en les persones, ànima, motor i futur de tota organització. Sens dubte, una inversió intel·ligent.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eines de Reconnexió: L’Empresa a la Natura

 

Taiga apropa les Empreses a la Natura

 

 

 

 

 

Taiga incentiva i facilita la realització d’activitats dinmersió a la Natura, com ara els Banys de Bosc, una eina integradora per a les Empreses que ajuda a reduir l’estrès, millora la salut i benestar de la persona, i reforça la cohesió del grup .

 

 

 

 

Fer un Bany de Bosc és fer una immersió conscient i guiada per un bosc, desconnectant de les tecnologies, el soroll i les preocupacions, i reconnectant-se amb la natura i els seus beneficis.

 

Els nombrosos estudis científics realitzats a Japó, líder mundial en Medicina Forestal, han demostrat que les característiques físiques i bioquímiques dels boscos vells (alts nivells de fitoncides, ions negatius, substancies volàtils de la microbiota…) redueixen els nivells d’estrès i ansietat laborals, milloren les funcions cognitives i mitiguen els riscos de desenvolupar patologies cardiovasculars i immunitàries.

 

Més encara, fets en grup, els Banys de Bosc refermen els vincles entre persones, uneixen i cohesionen el grup, aspectes claus de tota dinàmica empresarial d’alt nivell qualitatiu.

 

 

Veieu l’entrevista publicada a La Contra de la Vanguardia el maig 2018

al Dr. Quing Li, director de la Societat Japonesa de Medicina Forestal,

i màxim expert mundial en aquest àmbit.

 

Entrevista Dr. Quing Li

 

 

 

 

 

II. Conservació

 

Restauració & Conservació: L’Empresa amb la Natura

 

Taiga implica a les Empreses en la Restauració & Conservació de la Natura

 

Taiga promou la implicació de la comunitat empresarial en projectes de restauració i conservació del Patrimoni Natural i la Biodiversitat, desenvolupant campanyes conjuntament o facilitant la participació de l’empresa en projectes impulsats per altres entitats que treballen per a restauració i la conservació dels ecosistemes del nostre entorn, i globals del planeta.

Taiga difon a través de diferents vies (jornades temàtiques, ponències, articles, xarxes…) les iniciatives dutes a terme per empreses compromeses amb la conservació i la sostenibilitat.

 

 

 

 

Campanya de neteja de la famosa glacera Mer de Glace del Mont-Blanc (Alps francesos) duta a terme

l’octubre del 2016 per treballadors i directius de l’empresa d’equipament tècnic de muntanya Lafuma,

en el marc de la seva àrea de Responsabilitat Social Corporativa (RSC).

 

Lafuma forma part del Millet Mountain Group, grup empresarial punter

fortament compromès amb el desenvolupament social i sostenible. Tot un exemple.

 

 

MMG Veieu com treballen

 

 

 

 

 

 

 

Les empreses connectades amb la Natura

 i compromeses  amb iniciatives socials i ambientals,

  lideren un canvi de model en el món empresarial.