Taiga desenvolupa viatges per gaudir i aprendre amb la vivència.

Viatges singulars per descobrir els racons més salvatges del nostre planeta,

però especialment, viatges per sentir la natura amb la força de l’ànima.

 

 

 

 

En els seus viatges, Taiga apropa als viatgers a entitats compromeses amb la conservació del medi natural que desenvolupen interessants iniciatives en els seus territoris en l’ambit de la protecció i conservació de la fauna salvatge, especialment en el grup dels grans predadors de Nord-amèrica: llops, ossos, orques…

 

Totes aquestes entitats, en línea amb els objectius de Taiga Conservació, treballen a més per donar a conéixer, educar i conscienciar a la societat, sobre realitats que mereixen especial atenció en el camp de la conservació de la biodiversitat i la sostenibilitat del nostre planeta.

 

Totes les empreses que col·laboren amb Taiga, desenvolupen les seves activitats a la natura de forma ètica i responsable, respectant el benestar de la biodiversitat, minimitzant l’impacte ambiental en el planeta i sovint col·laborant amb organitzacions científiques que duen a terme estudis sobre conservació d’espècies amenaçades i preservació d’hàbitats vulnerables.

 

 

 

            Expedición  CANADÁ, TIERRA SALVAJE

 

Si alguna vez alguien preguntara qué rincón de la Tierra expresa mejor la infinita belleza de la vida salvaje, muchos de nosotros hablaríamos de Canadá. Un vasto territorio que despacio y en silencio, como hace la araña, teje una inmensa red de emociones. Canadá te atrapa. Y te atrapa para siempre. […]

 

Siglos atrás, los pueblos nativos de Bow Valley cazaban bisontes en las abiertas praderas del valle. Canadá, con 30 millones de bisontes a lo largo de su territorio, permitió la práctica extinción de la especie en los 1800s. Varias fueron las razones de esta dura persecución; el comercio de su piel, la provisión de carne para los trabajadores que construían el ferrocarril trans-continental, y la firme voluntad del hombre blanco de eliminar a los pueblos nativos de Norteamérica que dependían de su carne para sobrevivir.

 

Casi lo consiguen. La extinción del bisonte tuvo consecuencias devastadoras para los pueblos indígenas. También para los osos y los lobos.

 

Después de 140 años sin bisonte, el 1 de febrero de 2017, Parks Canada reintrodujo 16 bisontes -con sus 10 hembras gestantes- en Panther Valley, al noreste de Banff National Park. Antes de hacerlo, pidió al pueblo Nakoda preparar espiritualmente la tierra que el bisonte había de volver a pisar, por vez primera, desde su exterminio por el hombre blanco. Fue su forma de honrar el ancestral vínculo de los pueblos nativos con el bisonte, símbolo de la totalidad, de todo cuanto existe.

 

El bisonte vuelve hoy a campear por las montañas Rocosas de Banff, cumbres sagradas de los Stoney-nakoda, lugar de esperanza, de visión y de refugio. Lugar donde el Gran Espíritu habla al pueblo de las Montañas de Luz […].

 

 

 

 

 

 

Amanece. Esperamos ansiosos el momento de acercarnos a los lobos, y mientras esperamos, un aullido rompe el silencio del bosque. Otro lobo se une al canto. Y otro. Y otro. Los lobos han percibido nuestra presencia  y han decidido manifestar la suya. De forma contundente. Como son ellos.

 

Recorrer la taiga entre lobos es una de las experiencias más intensas que podemos vivir.

 

Recorrer la taiga entre lobos rompe corazones de artificio y nos reconecta con nuestro yo más profundo, instintivo y salvaje.

 

Nuestro yo-naturaleza.

 

 

 

 

 

 

 

                       PROGRAMA CANADÁ, TIERRA SALVAJE

 

                                                                                                                                                                                              Veieu Programa Canadà 2019

 

 

 

 

 

CANADÁ, TIERRA SALVAJE 2018, vuelve a casa

 

 

 

 

La Expedición 2018 hemos regresado a España con una insuperable mochila de emociones. Misión cumplida.

Hemos avistado orcas, leones marinos, focas vitulinas y majestuosas águilas calva en el Pacífico Sur de la Columbia Británica.

Y en las Rocosas, hemos salido al bosque y fotografiado lobos canadienses, rastreado y avistado osos negros, observado a los grandes

ungulados de Norteamérica: uapitís, ciervos de virgínia, ciervos mule y a innumerables especies más de la taiga canadiense.

Hemos conocido las costumbres, leyendas y cultura de las tribus indígenas de aquella tierra, los stoney-nakoda.

Hemos contemplado paisajes de ensueño, frondosos bosques surcados de increíbles lagos azules, y cómo no,

en tierra de extensos glaciares, hemos conquistado el gran Athabasca. Volvemos a casa con una enorme sonrisa

y un corazón atrapado por la inmensa belleza del Canadà más salvaje. Y volveremos. Una nueva expedición saldrá en 2019

con el propósito de conquistar de nuevo el alma salvaje de Canadá.

 

 

 

 

 

 

 

ELS VIATGERS OPINEN…

 

«Superant les expectatives, aquest viatge m’ha captivat. Per l’entorn salvatge i pur, per la seva rica fauna i especialment per la Judith, una guia ‘feta a mida’ que comparteix els seus coneixements amb autèntica passió. Gràcies per fer del nostre somni una realitat.»

 

Yolanda Marín, Expedició 2018

 

 

«Emocions garantides!!!

Aventura, diversió i coneixements, endintsant-se en la cultura nativa, la fauna, la vegetació i els imponents paisatges escènics de les Rocalloses Canadenques. Les activitats es realitzen amb el compromís del respecte, preservació i conservació del Medi Ambient. Sens dubte la Judith et porta a paratges salvatges, solitaris… per gaudir i connectar amb la Natura, observar la rica fauna, interpretar els rastres, sense deixar de fer parada en els llocs més  emblemàtics i pintorescos. Un viatge inoblidable, emotiu i en la millor companyia. Gràcies Judith!!!»

 

 

Sergi  Nobau, Expedició 2018

 

 

 

Un dels millors viatges de la meva vida!

Un viatge per gaudir de veritat de la natura, de la fauna en el seu entorn, de la bellesa salvatge, i sobretot, per aprendre. I això no hauria sigut possible sense la Judith. Per ser tan didàctica, per la seva alegria, pel seu esperit encoratjador, el seu entusiasme i paciència.

Moltes gràcies Judith!!

                                                                                                                                                               

   Carme Matamala, Expedició 2018

 

 

 

«Haver pogut gaudir de l’expedició «Canadà salvatge, territori de llops» ha estat un autèntic privilegi. Hem passat dues setmanes envoltats de natura exhuberant, hem descobert llocs espectaculars i paisatges idílics (Rocalloses, Banff, Great Bear Rainforest, …), hem tingut el plaer de contemplar fauna diversa i magnífica: llops, coiots, óssos, balenes, orques, lleons marins, foques, wapitis, àligues, corbs, esquirols, ànecs diversos, oques canadenques, salmons, etc. I ho hem viscut molt intensament, amb un esperit aventurer que ens ha permès experimentar sensacions realment potents, molt difícils d’oblidar! I hem après molt sobre aquests meravellosos animals, sobre el seu comportament i hàbits, sobre la seva forma de relacionar-se entre ells i amb el medi natural on habiten, tot descobrint, a més, centres i projectes orientats a la divulgació i defensa del llop. En definitiva, una experiència única i extraordinàriament enriquidora. Gràcies!»

 

 

Santi Macià, Expedició2017

 

 

 

«Aquest viatge a Canadà organitzat per la Judith i l’Ignasi és un d’aquells viatges que no es troben a les agències. És el somni d’un naturalista que vol descobrir, de la mà de persones expertes en el coneixement i seguiment de la fauna, un món llunyà i atractiu, amb uns paisatges i una fauna espectaculars, al que sumar un entorn cultural i una història que des de petits ens ha captivat.

Si a més tens la sort de compartir el viatge amb un petit grup de persones amb les mateixes motivacions i interessos, la convivència de grup es fa fàcil i l’experiència del viatge és un tresor que guardes tota la vida.

Admirar les impressionants muntanyes Rocalloses, descobrir una fauna amb la que estàs compartint uns territoris salvatges, detectar espècies com l’ós bru, l’ós negre o el llop, i gaudir amb sort de la seva observació directa, és un somni fet realitat. Tenir de fons l’udol del llop en un foc de camp, la tensió per la presència sabuda però no detectada dels ossos, la visió d’un esplèndid wapiti pasturant, la descoberta del vol de les àguiles, el so dels picots cercant menjar…..son petites vivències que et fan sentir viu i integrat en una natura encara poc alterada per l’home. Compartir-ho amb els amics és encara més enriquidor. Fins hi tot les petites incomoditats del viatge acaben esdevenint part de l’atractiu del mateix.

Una experiència remarcable i recomanable.»

 

Jordi Garcia Petit, Expedició 2017